Kategorier
Litt av hvert

DumDum Boys: Blodig alvor Na na na na na (1988)

Dette er en del av Norsktoppen, hvor vi kårer Norges beste album gjennom tidene!

Alle involverte ble oppfordret om å skrive noen ord om sin topplassering. Her skriver Leif Bolsø om …

DumDum Boys: Blodig alvor Na na na na na

DumDum Boys: Blodig AlvorBapshuari (1986) var brua mellom det gamle og det som skulle komme, og Blodig alvor … var det absolutt tøffeste som kunne komme fra et norsk rockeband 1988. Knivskarpe låter med überkule tekster servert med en arroganse verdig en Iggy Pop. Som 20-åring var albumet med å gi meg følelsen av å være «tøff & uovervinnelig», i motsetning til alle de andre «streitingene». Etter 23 år høres fortsatt denne skiva ut som en knall biltur en sommerdag. Nidelven stille og blod er ketchup når jeg maner deg fram mens du kjører ihundre, og jeg viser hva jeg kan; i en drøm.

Leif Bolsø