Kategorier
Norske nyutgivelser

Fra Lippo Lippi 6xLP boks ltd 300

Fra Lippo Lippi Rune Grammofon er en av landets flotteste labler, med et allsidig musikalsk utvalg og fine vinylutgaver. Den nye 6xLP boksen som samler de fleste av Fra Lippo Lippi sine albumutgivelser har et smakfullt minimalistisk design. Du får ikke de originale omslagene, det er en liten nedtur, men til gjengjeld har Rune Kristoffersen skrevet nye linernotes til alle albumene. Vi er vant til god lyd fra Rune Grammofon, men en sammenligning med den originale (norske) vinylutgivelsen av Songs faller ikke bra ut for denne nye pressingen, som synes å ha et teppe over diskanten, og mangler mye av originalens dynamikk. Songs solgte i bøtter og spann, så her vil jeg anbefale å gå for et pent brukt vinyleksemplar. (Jeg foretrekker den norske utgaven av Songs, utgivelsen på Virgin har en helt annen og litt mer «kommersiell» miks.) Etter Songs ble produksjonene mye glattere, og musikken fjernet seg en god del fra den DIY elektropopen de startet med, men i mindre doser liker jeg også de senere albumene. De to tidlige albumene på Uniton, In Silence og Small Mercies, er vanskeligere å finne i fin stand på bruktmarkedet, så en investering i denne boksen kan trygt anbefales. Utgivelsen er limitert til 300 eksemplarer, og er presset på hvit vinyl.