Kategorier
Lest

Shindig! #116

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Notis om dokumentarfilmen Summer Of Soul, som ble sluppet på diverse strømmetjenester i sommer. Den handler om «The Black Woodstock», The 1969 Harlem Culture Festival, som fant sted gjennom flere uker denne sommeren, hvor mer enn 300.000 publikummere kunne oppleve artister som Stevie Wonder, Gladys Knight & The Pips, Sly & The Familiy Stone, Nina Simone, The 5th Dimension og mange flere. Dette er proffe opptak som av ulike grunner først nå har blitt gjort tilgjengelig. Unik dokumentasjon, en strålende film som dokumenterer en alternativ parallell til den langt mer omtalte Woodstock-festivalen. Her får vi mange smakebiter, heldigvis i form av hele låter med artistene, i tillegg til nye intervjuer med mange av de medvirkende. Denne bør du få med deg, dette er uten tvil en av årets beste, og viktigste, musikkdokumentarer.
  • 5 stjerner til 50th Anniversary Deluxe Edition av Déjà Vu, Crosby, Stills, Nash & Young klassikeren fra 1970 som det visstnok gikk med 800 studiotimer til før de kom i mål. Slikt blir det mye tape i arkivene av, og veldig mye å velge i til bonusmateriale for en slik deluxe-utgivelse. Dette kommer som en LP+4xCD boks, så her man må altså kjøpe vinylen selv om man har den fra før. Pressingen er imidlertid super meldes det om, så for de som ikke har den fra før er dette en flott pakke, med et vell av demoer, outtakes og alternative versjoner av låter. 20-siders hefte/bok i stort format følger også med.
  • Den flott svenske (men med internasjonalt fokus) psych-samleserien Fading Yellow har kommet til CD nummer 18, som får 4 stjerner her: «It’s hard to believe these overlooked songs are not revered on a bigger scale. Some of these artists only recorded one or two singles, many of the songs were inexplicably relegated to the B-side and, in one case, appeared on acetate, artist unknown.»
  • Del to av den tidligere nevnte nye serien fra Finders Keepers som fokuserer på musikk fra NWW-listen er klar, og Strain, Crack & Break: Music From The Nurse With Wound List Volume 2 fokuserer på Tyskland (volum 1 tok for seg Frankrike). Også denne kommer som en 2xLP, men ikke på CD-formatet tror jeg. Ikke forvent at du kjenner til mye her fra før, eneste kjente for min del var krautrock/rock-relaterte navn som Brainticket, My Solid Ground og Out Of Focus. Får 4 stjerner her: «This isn’t your ‘standard’ krautrock compilation, though, as the skronky avant-jazz of Wolfgang Dauner’s «Output» and the trippy tribal freak-out of Anima-Sound’s «It Loves Want To Have Done It» make clear upfront. But there’s plenty here that isn’t so ear-taxing.»
  • 4 stjerner til boka You Are Beautiful  And You Are Alone: The Biography Of Nico, av Jennifer Otter Bickerdicke: «Nico’s life has long been shrouded in myth, and Bickerdicke does an admirable job in establishing verifiable facts … Nico’s life has been documented before, but rarely with such clarity.»