Kategorier
Lest

Record Collector #519, June 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • 4 stjerner til Arthur Brown’s Kingdom Come: Eternal Messenger; An Anthology 1970-1973, en 5xCD boks fra Esoteric com samler albumene Galactic Zoo Dossier (1971), Kingdom Come (1972) og Journey (1973) og plusser på med diverse bonusmateriale og hefte: «The albums are joined in this magnificent box set by formative jam recordings, alternate versions and BBC radio sessions … best of all, Kingdom Come’s visionary leader is still here to talk about them in the booklet.»
    • ; En dobbel 5-stjerner til svenske Regain Records for deres nyutgivelser (også på vinyl) av kanadiske Neil Merryweather sine to album Space Rangers (1974) og Kryptonite (1975). Melodisk powerrock med lettere prog/psych elementer, begge får såpass mye skryt her at de bør sjekkes ut nærmere: «Space Ranger is a hoot from beginning to end. Some of the tracks could have been penned by Ziggy Stardust … The songs are tights, the feel is funky and the guitar effects are thoroguhly cosmic … Kryptonite is arguably even more fabulous. Sadly we can’t award anyting six stars.»
    • 4 stjerner til 3xCD samleren Beyond The Pale Horizon: The British Progressive Pop Sounds Of 1972, fra Grapefruit. Mye kjent her, men vanskelig å ikke like denne, med artister som Van der Graaf Generator, Roxy Music, The Strawbs, Family, Free, Thin Lizzy, ELO, Yes, Caravan, og så videre: «The usual delicious obscurities, rarities and detailed annotation combine to form another thoughtfully compiled winner.»
    • 4 stjerner til nytt album fra Peter Hamill, In Translation, som er første gang han begir seg inn på coverlåter over et helt album: «It’s almost as if In Translation has tied up all the strange, raw emotions of the past year and made som sense of them.» Foreløpig bare ute på CD, men albumet kommer visstnok på vinyl senere.