Kategorier
Lest

Record Collector #505, May 2020

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Intervju med Sylvain Sylvain hvor han mest snakker om New York Dolls, men også kommer inn på hans egen helse. Han sliter med alvorlig kreftsykdom, og siden han bor i USA er det kanskje ikke så overraskende at han også sliter med å få dekket utgiftene til en kostbar behandling. I den forbindelse benytter han GoFundMe, hvor han heldigvis får stor støtte fra fans og andre.
  • New York bandet Sir Lord Baltimore sitt debutalbum Kingdom Come fra 1970 regnes for å være en proto-metal klassiker. Labelen Hear No Evil er ute med 3xCD-en The Complete Recordings 1970-2006, for de som ønsker å gå grundigere til verks. Men for mange vil det nok holde med debuten i platesamlinga. Den selvtitulerte oppfølgeren fra 1971 ble ikke like bra, og gjenforeningsalbumet fra 2006 (Sir Lord Baltimore III Raw) er langt fra essensielt.
  • 5 stjerner til Mark Lanegan sitt nye album Straight Songs Of Sorrow, et album med låter som fungerer som ledsager til hans nylig utgitte selvbiografi, Sing Backwards and Weep. Mørkt og personlig, vet ikke om så mye av Lanegan sin humor er å finne på albumet, men i forhold til boka sier han: «It also gave me the opportunity to talk a lot of shit about Liam Gallagher, so it was almost worth it for that reason alone.»
  • Jaga Jazzist sitt nye album Pyramid har fått lunkne omtaler flere steder, og er nok en liten skuffelse, men ikke for anmelderen her, som gir albumet 5 stjerner: «Norwegian sonic explorers aim for transcendence … resembling a meeting of Pink Floyd and Pharoah Sanders at a Trevor Horn recording session.» (Norske Jazznytt konkluderer i sin omtale med at bandet kanskje for første gang i historien «har grunn til å smile litt flatere enn de gjorde til forrige plate.»)
  • Full pott til Borderline/Vernon Joynson boka A Sharp Shock To The System, med den lange undertittelen A Comprehensive Guide To UK Punk, New Wave, Post-Punk, Mod Revival, Neo-Psychedelia, Goth-Rock & Electronic Music 1976-1986. I tillegg til diskografier og biografier er dette også en prisguide med verdiantydninger for utgivelsene. De fleste tilsvarende bøkene fra Bordeline har utviklet seg til å bli rene mursteiner i bokhylla, så også denne, med sine 1434 sider.