Kategorier
Lest

Ugly Things #53

Nytt nummer av Ugly Things, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Jeg har lest I’ll Sleep When I’m Dead: The Dirty Life and Times of Warren Zevon skrevet av hans eks-kone Crystal Zevon. En god bok om en fantastisk låtskriver med et mildt sagt brokete liv. Nothing’s Bad Luck: The Lives of Warren Zevon skrevet av journalisten C.M. Kushins havner likevel på ønskelista. Kushins hopper nok ikke over Zevon sitt personlige liv, men skriver nok mer dekkende om musikken, låtene og det kreative.
 • Esoteric har kommet til Modern Music (1976) i Be Bop Deluxe sin katalog, med hensyn til deluxe Deluxe nyutgivelser. Denne kommer som de foregående i innbundet bokformat, og inneholder 4 CD-er og en DVD. Albumet Modern Music klarte ikke å toppe forgjengeren Sunburst Finish fra samme år, men det er ikke noe dårlig album. Her i både original og ny stereomiks, pluss to konserter fra 1976. BBC Radio 1 opptaket fra London har super lyd, mens opptaket fra Chicago har litt mindre punch, men også dette mer enn lyttbart. DVD-en kommer med opptak fra The Old Grey Whistle Test.
 • Craft Recordings er ute med nyutgivelser på vinyl av Big Star sine to første album, #1 Record (1972) og Radio City (1974). To klassiske powerpop album man gjerne kan ha i samlinga. Originalutgivelsene på Ardent er ikke lette å komme over i fin stand, og snappet du ikke opp Classic Records sine eminente nyutgivelser på vinyl i 2009, blir dette OK alternativer. Tilbakemeldinger på Hoffman-forumet tyder imidlertid på at Classic utgivelsene er et par hakk bedre mastret, med lyd som ligger nærmere Ardent-originalene.
 • Den nye David Bowie 5xCD boksen Conversation Piece har fått mye skryt flere steder, som her. Boksen er sentrert rundt albumet Space Oddity (1969), med et lass av tidlige demoer etc., i tillegg til at albumet også er inkludert i original miks og en ny miks fra 2019. Pakket inn som en innbundet bok. Denne havner nok på ønskelista til en del Bowie-fans.
 • Annonse fra den eminente tyske labelen Bear Family, som også feirer 45 år. Deres ofte svært omfangsrike utgivelser er noe av det beste som finnes av musikalsk arkiv-dokumentasjon. Nå har de tatt for seg tysk progrock, enkelt nok kalt bare Kraut!. I følge presseskrivet her er dette «the first comprehensive, cross-label compilation of West Germany’s krautrock scene». Dekker årene 1968-1979, og utgis som en serie i 4 deler, del 1 og 2 er ute nå, hver del kommer som 2 CD-er med 100-siders hefte. Sjekk også ut Bear Family sin tilsvarende dokumentasjon av den tyske new-wave scenen (1977-1985), Die Neue Deutsche Welle. Man bør vel ha sans for litt sær tysk pop-estetikk for å gå til innkjøp av sistnevnte, men utover det er det eneste negative med disse to seriene at heftene kommer bare med tysk tekst.
 • The Only Ones: Live In Chicago 1979 fra labelen Alona’s Dream er visstnok et tidligere uutgitt konsertopptak. «Recorded for radio in front of a small-sounding club audience captures the band playing with hitherto unheard power.» Lydkvaliteten er ganske så bra, så fans bør sjekke ut denne. Vinylutgaven er utsolgt fra utgiver, om det blir nye pressinger er uvisst.
 • Deluxe nyutgivelsen av Rolling Stones: Let It Bleed, som kommer som en 2xLP, bok, 7″ og SACD pakke, får god omtale her. Men har du mono-boksen og LP-en i stereo fra før, må du betale dyrt for det du får i tillegg her. Mono LP-en er forøvrig en stereo «fold-down», altså ikke en dedikert monomiks fra gamle taper, siden albumet ble mikset og gitt ut kun i stereo i sin tid. Men både anmelderen her, og tilbakemeldinger på Hoffman-forumet tyder på at monomiksen er godt utført, og verdt å ha/høre.
 • Det har aldri sneket seg inn en LP med X i min samling. Dvs. det australske punkbandet X har vært der, men ikke deres noe mer kjente og noenlunde samtidige kollegaer fra Los Angeles. Anmelderen her er nok en stor fan når han argumenterer med at de på flere måter var bedre enn The Clash, og konklusjonen er også å ta kraftig i. Nyutgivelsen av deres 4 først album på vinyl oppsummeres slik: «These reissues are essential! These records are essential!». Vel, jeg sliter litt med Exene Cervenka sin vokal, men for de som ikke gjør det, er det mye sprek, organisk og variert rock/punk å finne her.
 • Further Perspectives & Distortion; An Encyclopedia Of British Experimental And Avant-Garde Music 1976-1984 er nok en 3xCD samler fra Cherry Red, og også denne får varme anbefalinger her. Eksempler på artister du finner her er blant andre Throbbing Gristle, Nurse With Wound, Alternative TV, Chris & Cosey, 23 Skidoo, This Heat, og The Pop Group.
 • Ny Jon Savage CD-samler, 1969-1971 – Rock Dreams on 45 inneholder nok mye kjent materiale for mange, som MC5, Stooges, Flamin’ Groovies, Velvet Underground, Mott The Hoople, Fleetwood Mac, Jethro Tull, osv. Det som kan forsvare et innkjøp er likevel det medfølgende heftet på 28 sider. Låtutvalget er ellers upåklagelig ifølge omtalen her: «Essentially, Rock Dreams On 45 is a classic rock playlist if classic rock radio programmers had any taste.»
 • Anmelderen av Tea And Symphony; The English Baroque Sound 1968-1974, CD-samler fra Ace, er ikke like positiv: «… this comp verge on the bait and switch exploitation side, where you just get whatever tracks the record label had acces to … I’d give a much higher rating to Stanley’s much-quirkier-but-consistent English Weather compilation from a few ears back.»