Kategorier
Lest

Shindig! #97

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Helsides artikkel om Coastal County: «This dynamic Norwegian duo channel the best work of David Axelrod and Jean Claude Vannier on their debut long-player … you’re transported into a world of languid, atmospheric and funky soundscapes that’s discinctly European, but with strong nods to the U.S. arrangers and jazz players whose samples were the foundations of hip hop.» Utgitt på vinyl av norske Preservation Records.
  • Jeff Beck: Live At The Record Plant San Francisco 1968 får 5 stjerner, til tross for at lydkvaliteten på dette konsertopptaket ikke er all verden: «It’s a five-star performance, unlike the sound quality, although the playing is so good that might not matter when you crank it up.» Men jeg ser ikke nødvendigheten av å kjøpe dette på vinylformatet.
  • Soft Machine: Harvest Albums 1975-1978 er en 3xCD utgivelse som samler Bundles (1975), Softs (1976) og Alive And Well Recorded In Paris (1978). «Nothing will ever replace the Robert Wyatt/Hugh Hopper/Mike Ratledge Volume Two line-up in my affections, but there’s still so much to admire here.» Denne samleutgivelsen fra Esoteric får 4 stjerner, men har man disse på vinyl fra før så har Esoteric tidligere også gitt ut en 2xCD utgave av live-albumet, med mye bonusmateriale.
  • 5 stjerner til nyutgivelsen på vinyl av Bert Jansch albumet Avocet: «Overlooked on its initial release in 1979, Jansch’s 12th studio album is now rightly regarded as one of the guitarist’s finest works.» Dette er da en 40-års jubileumsutgave på hvit vinyl, en repress av utgaven som ble gitt ut i 2016, den gang til gode skussmål fra Hoffman-forum brukere i forhold til lyd- og pressekvalitet.
  • 5 stjerner til Scott Walker: Scott 4, som da er en half-speed-mastered-at-Abbey-Road nyutgivelse på vinyl fra Mercury. «Should redress the sonic shortcomings of both 2013’s The Collection box set and 4 Men With Beards’ 2008 balls-up.» Brukere på Hoffman-forumet er ikke av samme mening, flere der melder at lydkvaliteten er langt fra så bra som man kunne ønsket seg, sammenlignet med tidlige utgaver. Merkelig at det skal være så vanskelig å få gitt ut Scott Walker katalogen på nytt på vinyl i bra kvalitet. Generelt sett så er jeg skeptisk til hype som «half-speed-mastering» og «Mastered at Abbey Road» relatert til nyutgivelser på vinyl. Ikke at det i seg selv er negativt, men det sier egentlig ingenting om kvaliteten på remastringen.
  • Jon Savage’s 1969-1971: Rock Dreams On 45 er en 2xCD og siste tilvekst i Savage sine år-for-år samleutgivelser som alle har fått mye skryt. Det gjør denne også: «A bountiful haul of singles and B-sides from the early heyday of hairy, belligerent rock … thoughtful and pleasingly crunchy, this is one of Savage’s finest.» Et informativt hefte følger selvfølgelig med. (I Shindig! #98 finner du en to-siders artikkel relatert til denne utgivelsen.)
  • «These veterans of Greek grunge deliver an album that’s a mature distillation of both classic 70’s heavy metal and 90’s stoner-rock. Think Sabbath, think Kyuss.» 4 stjerner her, og det groover bra fra Nightstalker og deres nye album Great Hallucinations, men det blir ikke originalt nok til at det blir snakk om noe innkjøp.
  • «There is something about the Fruits de Mer operation that has never sat all that well with this writer» åpner omtalen av Crystal jacqueline & The Honey Pot EP-en I Talk To The Wind med, med 2 usle stjerner i utbytte. Kan ikke huske å ha sett noe så negativt om FdM i Shindig! før, men jeg antar at dette går fort i glemmeboka. En annen FdM utgivelse (The Lounge Bar Orchestra: Omeroyd Sound EP) får 4 stjerner på siden etter, så der var det allerede glemt.