Kategorier
Lest

Record Collector #468, July 2017

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Fine, store artikler om The Move, Teenage Fanclub og Fairport Convention.
  • Artig, lang artikkel kalt «How To Collect Records Properly», fullt av tips for både nybegynnere og de som har holdt på en stund. Inkludert en humoristisk oversikt over ulike samlertyper: The Newbie, The Obsessive, The Shepherd, The Hoarder, The Investor, The Paranoiac, The Upgrader & The Easy Lover. Vanskelig å ikke føle seg truffet i enkelte av beskrivelsene her …
  • Roky Erickson sitt folkrock-fokuserte album All That May Do My Rhyme fra 1995 er ikke så lett å finne på bruktmarkedet på vinyl. Greit derfor at det har blitt nyutgitt, selv om det nok kommer et stykke ned på listen over essensielle Roky album.
  • Hva, bare 3 stjerner for nok en Grateful Dead liveboks?! Cornell 5/8/77 5xLP-utgivelsen er en ny 5-stjerner i min bok! Lyden er knallbra, musikken også, selvfølgelig.
  • 5 stjerner til deluxe 3xCD+2xDVD utgaven av Songs From The Wood. Dette Jethro Tull albumet fra 1976 er også en av deres beste. Med 96-siders bok i tillegg, obligatorisk.
  • Silhouettes And Statues; A Gothic Revolution 1978-1986 er en 5xCD samleboks fra Cherry Red. For en som hadde et svært selektivt forhold til gothrock på den tiden, er dette en fin anledning til å skaffe seg et overblikk over artister som ble silt bort kanskje litt for fort, og andre man knapt har hørt om. 4 stjerner her, som alltid står Cherry Red for kvalitetsbokser, denne med 48-siders hefte.
  • Peter Perrett og The Only Ones har mange dedikerte fans, ikke uten grunn. Her blir det 5 stjerner til Perrett sitt comeback album How The West Was Won. Hans forrige og første soloalbum Woke Up Sticky må vi helt tilbake til 1996 for å finne. Spørs om ikke dette nye havner langt opp på lista over 2017 favoritter.
  • 4 stjerner til deluxe-nyutgivelsen av Radiohead sitt mesterverk fra 1997, OK Computer. For anledningen omdøpt til OKnotOK 1997-2017. En del bonusmateriale selvfølgelig, og deluxe-utgaven kommer med en tykk påkostet bok. På Hoffman-forumet meldes det imidlertid om litt svikt i kvalitetskontrollen på vinylpressingene, og det gjelder visst både US og EU utgavene. Har du vært uheldig, bør du få byttet til strøkne og knitrefrie pressinger.
  • Roger Waters sitt nye album står allerede i hylla, Is This The Life We Really Want? får 5 stjerner her. Joda, dette er Waters i fin form, men sett opp mot de virkelige store klassikerne han har vært involvert i, er det vel riktigere å gi den en solid 4-er.
  • Har ikke noen Steely Dan bok i hylla, så Anthony Robustelli sin Steely Dan FAQ kan være verdt en titt. I omtalen hvor den får 4 stjerner nevnes en annen bok: «There’s Brian Sweet’s fact-heavy Reelin’ In The Years but man, is it dry». Den er nok likevel et førstevalg om du er interessert i mest mulig informasjon om studioinnspillingene, mens en tredje bok, Major Dudes: A Steely Dan Companion, samler en masse interessante intervjuer og omtaler av albumene.