Kategorier
Lest

Shindig! #56

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for nyutgivelse på vinyl av Crazy Horse albumet Crazy Moon fra 1978. Limitert, nummerert og en 100% analog produksjon fra originale mastertaper lover bra. Utgis på engelske Dust Bug Records, som har tatt seg bryet med å beskrive hele signalveien fra mastertaper via diverse vintage utstyr (med rør!) til vinylgravering. To varianter: 300 på svart og 500 på blå vinyl, altså kun 800 eksemplarer totalt. Bestilt!
 • Helt siden jeg leste Raisin’ Cain: The Wild and Raucous Story of Johnny Winter (anbefales!) har jeg ønsket meg en samler med innspillingene han gjorde tidligere på 60-tallet, før han ble mer kjent. Det er mer omfattende enn man skulle tro. Nå kommer Byrds Can’t Row Boats; The Unreleased Masters Collection 1965-1968, en 2xCD utgivelse med 36 kutt pluss et 16-siders hefte. Det finnes en annen samler kalt Winter Essentials – 1960-1967 som dekker enda eldre materiale hvis man ønsker å gå helt tilbake til den spede starten, men denne nye har mye materiale som ikke finnes der. Helsides reklame for denne utgivelsen i Shindig!, pluss en 5-stjerners omtale lenger bak i bladet (uten noen sammeheng her forhåpentligvis).
 • Har ikke nappet helt på denne tidligere, men blir fristet av nok en reklame for Love sitt funk/soul album Reel To Real (1974), som nå har blitt nyutgitt på vinyl, fra analoge mastertaper, kommer med hefte/bok i full LP-størrelse og fargetrykk. Ser stilig ut! Eneste skår i gleden er at deluxe CD-utgaven inneholder 12 bonusspor, mens LP-utgaven bare kommer med nedlastingskode for dette.
 • Når noe kommer sterkt anbefalt fra psych-guru Patrick Lundborg, og det også får høyeste score i Shindig! bør det sjekkes ut. Lightdreams sitt album Islands In Space fra 1981 via hodetelefoner en sen kveld er «a complete trip» sies det i omtalen. Lar meg muligens friste til å skaffe meg den nye utgaven på vinyl fra Got Kinda Lost labelen, som er en av Guerssens underlabler, noe som skulle borge for bra kvalitet. Originalutgivelsen må du bla et stykke ned i lommeboka for å få fatt i.
 • Cherry Red sine samlere holder som regel høy kvalitet, og den nye 3xCD utgivelsen Another Splash Of Colour med undertittel New Psychedelica in Britain 1980-85 ser interessant ut. Tittele henspeiler på en WEA samle-LP fra 1982 med tittel A Splash Of Colour, og er en sterkt utvidet utgave av denne. En del kjente navn her (Robyn Hitchcock, Nick Nicely, The Monochrome Set, The Soft Boys, Paul Roland, Cleaners From Venus, The Legendary Pink Dots, TV Personalities, Julian Cope, Captain Sensible, The Damned, The Attractions, for å nevne noen), og mange for meg ukjente. Med hefte, selvfølgelig.
 • Synes såvidt å huske at jeg var innom Azymuth og deres Light As A Feather album på 80-tallet, uten at det festet seg nevneverdig. Dette brasilianske bandet sin jazzrock/fusion/tropicalia-miks ble nok vurdert å være litt for glatt etter min smak. Noen prøvelytter i dag bekrefter at dette ikke har endret seg for min del, koselig på sitt vis, men jeg står nok over denne nye vinylutgaven på Far Out Recordings.
 • Over til ny musikk: The Lavender Flu sitt album Heavy Air får 5 stjerner, og måtte sjekkes ut. Dobbel dose av «homemade bad trip psychedelia» beskrives musikken som. Etter noen prøvelytter fant jeg raskt ut at dette var en trip jeg ikke ønsker å betale for å ta del i. Litt på spissen da, så dårlig var det selvfølgelig ikke, men det fenget ikke meg.
 • Sendelica sitt nye album The Cromlech Chronicles fikk bare 3 stjerner, men det bryr jeg meg lite om, jeg kjøper alt de gir ut. Deres instrumentale space-psykedelia er midt i blinken for min del. De er forresten allerede ute med neste album, med den flotte tittelen The Pavilion Of Magic And The Trials Of The Seven Surviving Elohim. Såpass bør det være!
 • The Senior Service lager skikkelig garasje-hammond retro-kjør på The Girl In The Glass Case, med en samling instrumentaler som later som de er soundtracks til tv/film kult-klassikere fra rundt 1970. Tøft, men det finnes jo mye tøft genuint slikt materiale også.
 • Flashback magazine #8 er selvfølgelig et obligatorisk innkjøp. Bruker å handle den fra Forced Exposure, men det blir fort dyr porto å bestille bare dette … En kamerat anbefalte å handle denne fra Dusty Groove, blir kanskje billigere.
 • Jeg er svak for oppslagsverk som samler masse omtaler på et brett. John Lias er ut med første bind av Spinning Around – A History Of The Soul LP, som dekker artister fra A til K. Slett ikke en sjanger jeg verken har så mye av eller kommer til å kjøpe så mye av, men denne innbundne boka på over 400 sider er såpass rimelig priset at jeg blir fristet. Spesielt når den får 5 stjerner her, og det flommer over av tilsvarende vurderinger på Amazon.