Kategorier
Lest

Record Collector #453, May 2016

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Reklame for Purson sitt album nummer to, Desire’s Magic Theatre. Kjøpte et par av deres første singler, men jeg står nok over album nummer to også. Ikke dårlig, men heller ikke ekstraordinært …
  • 4 stjerner og helsides omtale av den tidligere nevnte CD-utgivelsen Kinked!: Kinks Songs And Sessions 1964-1971.
  • Hehe … må innrømme at jeg både kjøpte (og hørte en del på!) Haircut 100 sitt album Pelican West da dette kom i 1982. Velfrisert britisk funkpop ganske langt unna det jeg ellers hørte på, og etter noen år røk LP-en ut av samlinga. Her får nyutgivelsen av albumet i utvidet 2xCD utgave 4 stjerner. Når jeg hører på enkelte låter nå, så angrer jeg litt, en lett sommerfølelse kommer flytende, det er fengende og noe harmløst uskyldig over enkelte låter her.
  • 4 stjerner til Close To The Noise Floor med den mer forklarende undertittelen Formative UK Electronica 1975-1984 ser ut til å være en fin samlesak, og vi kan vel forvente kvalitet når utgiver er Cherry Red. 4xCD bok med 48-siders hefte.
  • 4 stjerner til den tidligere nevnte Paul Roland utgivelsen In The Opium Den – The Early Recordings 1980-1987, også den fra Cherry Red. Har stor sans for ham, så denne blir nok kjøpt inn. Her nevnes at nyutgivelsen på CD av House of Dark Shadows (1986) fra tidligere i år også kommer med uutgitte kutt, som ikke finnes på In The Opium Den. Roland sin diskografi blir ikke akkurat mindre komplisert med årene.
  • Man bør vel alltid undersøke hva Blixa Bargeld finner på, og spesielt når Record Collector deler ut 5 stjerner, som de gjør til Nerissimo, hans nye utgivelse sammen med Teho Teardo. Ganske rolige, nedtonede, mørke stemninger, med poesi på både tysk og engelsk. Et album som nok trenger tid, men som sannsynligvis da blir kvalitetstid.
  • 5 stjerner til enda en Beatles bok: The Fab One Hundred & Four, med undertittel The Evolution Of The Beatles 1956-1962. Sikkert en superflott sak, men det begynner å bli trangt i rockbiblioteket, og det er nok mer presserende å få tid til å lese om Beatles fra 63 og utover …
  • DVD-en Lee Scratch Perry‘s Vision Of Paradise er nok en underholdende sak (4 stjerner).
  • Dokumentaren All Things Must Pass – The Rise & Fall of Tower Records får jeg forsøke å få sett om anledningen byr seg.