Kategorier
Lest

Record Collector #452, April 2016

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • I september kommer det en 22-CD boks med Steve Hillage kalt Searching For The Spark, som samler album utgitt mellom 1969 og 1991 pluss mye bonusmateriale. Sjekkes nærmere når den tid kommer.
 • Analogue Productions sin nye 200g vinylreissue av Gregg Allman sitt første solalbum Laid Back (1973) er visstnok kvalitet hele veien. Er stor fan av Allman Brothers, burde vel hatt denne, men som tittelen antyder er albumet litt i roligste laget til at det blir prioritert, mange fine låter (gospel/ballader) til tross.
 • Jfr. Yardbirds nevnt i Shindig! #55 så kommer også en 2xCD Live at the BBC, med remastret lyd.
 • 4 stjerner til det nye albumet fra Anton Barbeau, Magic Act. Referansepunkter som Todd Rundgren, XTC, Robyn Hitchcock og Nick Saloman (Bevis Frond) trekkes fram ser jeg, så dette er nok en artist jeg godt kunne (og burde) brukt tid på, men så var det det med å finne tid da.
 • 4 stjerner til Earthling Society sitt nye album Sweet Charity. Har forsøkt meg på dem tidligere, men har mer sans for f.eks. Sendelica. ES blir rett og slett litt for lo-fi og messy, men for all del, de er mer variert enn Sendelica og har mye å by på i musikalsk trippy retning.
 • Britiske Be With Records har endelig fullført sin Ned Doheny reissue trilogi, nå er også debuten fra 1973 (Ned Doheny) tilgjengelig, sammen med tidligere utgitte Hard Candy (1976) og Prone (1979). Lett US vestkyst singer/songwriter pop, salgsmessige flopper alle sammen, men det er vidunderlig musikk å sette på, smittende behagelig lett stemning. Pitchfork gav tommelen opp i forbindelse med samleren Separate Oceans, men det er mer stas å ha disse tre albumene på kvalitetsnyutgitt vinyl.
 • 5 stjerner til Explosions In The Sky, The Wilderness. Må innrømme at EITS ikke fenger meg like mye som f.eks. Mono (eller Mogwai eller Sigur Ros for den del). Det blir litt for like stemninger og arrangementer i lengden, men låtene er kortere denne gangen, så jeg får kanskje gi dem en sjanse …
 • Gimmer Nicholson sitt album Christopher Idylls kåres til «reissue of the month». Utgitt på Light In The Attic, så den tekniske kvaliteten skulle det ikke være noe å si på. Et uutgitt instrumental-album (gitar) innspilt i 1968. Big Star relatert på produksjonssiden. Rolig og stemningsfullt, men jeg er ikke stor nok fan av akustisk sologitar til at det blir prioritert til innkjøp.
 • Alex Harvey boksen The Last Of The Teenage Idols er allerede bestilt. Samler det meste og litt til over 14 CDer. Medfølgende 64-siders bok. Obligatorisk!
 • Light In The Attic har også gitt ut Lifetones sitt album For A Reason (1983) på nytt. Originalvinylen er svært vanskelig å få tak i, så den er velkommen. Men ikke like musikalsk interessant som bandet Lifetones sprang ut av, UK post-punk eksperimentalistene This Heat. LITA-avleggern Modern Classics Recordings har forøvrig også gitt ut deres album på nytt på vinyl nylig.
 • 4 stjerner til Bob Mould sitt nye album Patch The Sky. Mould serverer nok et stykke gnistrende og mørk gitarrock, holder i bøttevis for de som har sansen. I mindre doser gjelder det meg, både i forhold til Mould sine soloalbum og Hüsker Dü. For øvrig også god omtale fra Luna Kafé.
 • UK Subs har nettopp fullført sitt vanvittige A-Z albumtittel-prosjekt (å gi ut et album med tittel som starter på hver bokstav i alfabetet!). Mye å ta av, så samleren The GEM Singles er kanskje et bra sted å starte, med 7 singler/EP-er fra 1979-81 samlet på et brett. Fra Demon Records, tilgjengelig som en (dyr) 7×7″ box, men også langt rimeligere på en grønn vinyl-LP.
 • DVD-en The Ecstasy of Wilko Johnson skal jeg se!
 • Det samme gjelder også The Dicks From Texas, hvis jeg kommer over den …
 • Around Music / Ecouter Le Monde ser ut til å være en spennende world-music dokumentar, som jeg også vil forsøke å få med meg.