Kategorier
Lest

Shindig! #55

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for kommende nyutgivelser av The Yardbirds (Roger The Engineer) fra Repertoire Records. Kommer som både stereo og mono LP-er, samt 2xCD utgave med diverse bonus. Sjekkes nærmere, f.eks. på Hoffman Forum.
 • Reklame fra Spanske Mapache Records som har startet det som ser ut som en serie med vinylutgivelser fra Epic Soundtracks (Swell Maps, These Immortal Souls, Crime & The City Solution) sin katalog. At utgivelsene distribueres av Light In The Attic i USA tyder på at dette er kvalitetsutgivelser. Vanskelig (og dyrt) å skaffe seg original vinyl av både Rise Above (1992) og Sleeping Star (1994), så dette blir fristende.
 • Hørte litt på White Denim sitt nye album Stiff, presentert over et par sider. Spretten, up-tempo organisk rock, svinger bra men litt for streit til at dette er noe for meg.
 • Stor og bra artikkel om 10CC.
 • Helsides omtale av Clear Light sitt selvtitulerte og eneste album fra 1967. LA psych, fortjent 4 stjerner. Ute på CD nå, men Sundazed sin vinylutgivelse fra 2002 bør kunne oppdrives.
 • 5 stjerner til Robbie Basho: Bouquet, og her var det mye fin gitar og melankolsk folk. Bare download sies det (ligger på Bandcamp), håper det er bare foreløpig. En film er også underveis, kalt Voice of the Eagle. Skal sjekkes ut.
 • Coming Through To You er tittelen på en 4xCD boks med Arthur Lee & Love konsertopptak, strekker seg over 4 10-år, akustisk og elektrisk i skjønn forening. Lydkvaliteten høres jevnt over bra ut, men det finnes vel snart et 10-talls Love LP-er man godt kan skaffe seg før man bryter seg på denne.
 • 5 stjerner til demo/single-samleren The Limit Of The Marvelous med The Charlatans (San Francisco, 60-tallet), men for min del frister Sundazed sin 2xLP med The Electric Prunes, Singles 1966-1969 mer, selv om den bare får 4 sjterner.
 • CD-utgivelsen Kinked!: Kinks Songs And Sessions 1964-1971, samler sammen et pent knippe Ray Davies låter spilt inn av andre artister og i diverse ikke-Kinks relaterte sammenhenger. Fin sak, men kanskje mest aktuelt når man først har fått samlet seg hele Kinks-katalogen.
 • Paul Roland er en gammel favoritt, og In The Opium Den: The Early Recordings 1980-1987 er en 2xCD utgivelse som får 4 stjerner. Rett på wantlista.
 • Det er ikke gull alt som glimrer, og Cleopatra sin 5xCD Psych Box får bare 2 stjerner, som vel er tilnærmet slakt i Shindig! sammenheng. Hovedankepunkt: Usystematisk, dårlig organisert og favner for vidt.
 • Wake Up You!: The Rise And Fall Of Nigerian Rock Volumes 1 & 2 1972-1977 får 4 stjerner og med en tykk bok blir vel denne 2xLP utgivelsen en super introduksjon til nigeriansk 70-talls rock. Evt. på CD-formatet.
 • Fans av Air og Stereolab anbefales å sjekke ut franske Le Super Homard og albumet Maple Key, tilgjengelig på hvit 10-tommer. Vel, jeg angrer litt på at jeg solgte Moon Safari LP-en for noen år siden, men jeg ville nok før kjøpt det igjen.
 • Hawkwind sitt nye album The Machine Stops har jeg forhåndsbestilt på vinyl for lenge siden. 4 stjerner, love bra.
 • 4 stjerner til Graham Nash sitt nye album This Path Tonight, hans første på 14 år. Hyggelig det, veeeldig soft og mellow, kunne sikkert hat hørt på dette en sen, sen kveld, men ikke noe jeg kjøper på fysisk format.
 • Ian Abrahams og Bridget Wishart får 5 stjerner for boka Festivalized: Music Politics And Alternative Culture. Fås i rimelig paperback-utgave, sikkert trivelig lesning.