Kategorier
Norske utgivelser

Red 7: Silence Hotel 12» ltd 100

Red 7: Silence Hotel Red 7 sin historie går tilbake til 1999, da Lorry Kristiansen, kjent som keyboardist/programmerer for Zeromancer, startet dette prosjektet som etter hvert ble et eget band. De gjorde en del konserter, men det ble ingen utgivelser, og i 2008 ble bandet lagt på is. I 2015 begynte ting å skje igjen for Red 7, da Kristiansen sammen med Håkon Tornes (vokal), Dan Heide (gitar, Zeromancer) og Sindre Pedersen (trommer, Ljungblut) blåste liv i bandet igjen. EP-en Silence Hotel  blir da deres debututgivelse. Med såpass tette relasjoner til Zeromancer og Ljungblut er det ikke overraskende at også Red 7 befinner seg i et lignende musikalsk terreng, det vil si industrielt, elektronisk, mørkt og delvis tungt. Slektskapet til Zeromancer understrekes ytterligere av at en av låtene her, «Murder Sound», finnes i en annen versjon på Zeromancer sitt album The Death Of Romance, samt at Alex Møklebust fra Seigmen/Zeromancer har produsert EP-en.

Før Red 7 gikk inn i dvalen hadde de rykte på seg for å være både karismatiske og dyktige på scenen, og har de dette intakt vil låtene på denne EP-en sikkert falle i smak for det rette publikummet. Skal jeg finne noen musikalske referansepunkter i min egen samling må det bli den industrielle og tidvis hardtslående elektroniske rocken til Ministry og Nine Inch Nails, kombinert med den melankolske og melodiske synthpopen til Depeche Mode. EBM (electronic body music) er kanskje merkelappen man kan sette på Red 7, en sjanger jeg ikke vet så mye om. Det jeg med trygghet kan si er at Red 7 har en sterk emo-faktor i tekstene. Angst, depresjon, isolasjon, innadvendte mørke tilstander som formidles gjennom like mørk, men utadvendt og dansbar musikk (med unntak av tittellåten som nærmest blir for en «ballade» å regne). På sett og vis litt schizofrent, men sånn er det jo med mye i rocken, og de fire låtene her fungerer bra på sine premisser. Liker du Zeromancer så liker du nok det Red 7 byr på her også.

Gymnocal Industries står bak denne vinylutgivelsen som er en gjennomført og lekker sak, på flott presset rød transparent vinyl i et plastforet svart innercover, og med nedlastingskode i bankkort-format. 100 eksemplarer kommer også i et spesielt nummerert opplag med signert bandbilde i stort format. Big Dipper har inne både den nummererte vairanten med signert foto, og den regulære utgaven, som også kan bestilles fra The Garden.

Red 7: Silence Hotel

Red 7: Silence Hotel