Kategorier
Norske utgivelser

Father Of A Thousand Kids: Fenring LP

Father Of A Thousand Kids: Fenring Bergensbandet Father of a Thousand Kids (FOATK) er ute med oppfølgeren til Showgaze  fra 2013. Albumtittelen er Fenring, det gamle navnet på Askøy utenfor Bergen, hvor også alle medlemmene i bandet kommer fra. Showgaze var et friskt og variert album, men også litt musikalsk sprikende. Et spesielt strengere regime har vel ikke FOATK innført denne gangen heller, de lar sjangre være sjangre og lar låtene finne inspirasjon fra ulike hold. Fenring virker likevel  å være mer helhetlig enn debutalbumet, det henger på en måte bedre sammen. Produksjonen har lagt seg mot et tørt lydbilde, sangen er uten nevneverdig romklang, instrumenter høres nære ut, man kommer tett innpå musikken. Når bandet først benytte effekter drar de gjerne på, men bruken er spisset, ikke dynget over alt som et slags «allkrydder».

«Moving Together» åpner albumet på en avslappet måte, med panorerte gitarer i slepent samspill og fin flerstemt sang. «Cat Rules» kjører opp tempoet litt, inneholder noen spenstige akkordskifter og en gitarsolo sydende som vann på glødende kull. Ikke unaturlig at dette har blitt første single fra albumet. «Elizabeth City» leker med reggae og dub-effekter på en fengende måte, mens «Widows» skiller seg ut med en nærmest frenetisk energi, lekende, boblende og synth-drevet. En låt som kan minne om Meta Forever sine fantasirike utgivelser på Metronomicon Audio. «Day Job» er en vakker countryinspirert ballade drevet med rytme fra trampende føtter og klapsende hender. Jordnært, og sammen med et mer utsvevende midtparti blir dette et fint punktum for et album som generelt sett finner en fin stemningsbalanse, gjennomgående godlynt selv om det ofte er mollstemt. Alle som benytter twin-gitarer får i tillegg pluss fra meg, så oppsummert er dette et godt skritt framover for FOATK, som nå framstår som et band med en klarere identitet enn på debutalbumet.

Også verdt å nevne er at Thomas Lønnheim i tillegg til å være trommeslager også er instrumentmaker, og faktisk har laget alle gitarer og basser som FOATK benytter. En DIY-faktor isom kke alle kan skilte med! Still a Virgin Records står nok en gang bak det som har blitt en flott vinylutgivelse, lekkert utbrettsomslag og en fin, flat pressing på svart vinyl, med CD inkludert. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

Father Of A Thousand Kids: Fenring

Father Of A Thousand Kids: Fenring

Father Of A Thousand Kids: Fenring