Kategorier
Norske utgivelser

Dé Gloom: Tie A Knot On The Rainbow 12" ltd 330

Dé Gloom: Tie A Knot On The Rainbow Dé Gloom presenterer seg som et indie/powerpop band fra «Hedmarks dype skoger», men Mathias&Brede&Håkon&Per&Haaken har søkt dekning fra klegg og hakkespetter under mer urbane forhold i Hamar. Tie A Knot On The Rainbow er deres første utgivelse, 6 låter på en lekker rosa 12-tommer, presset i 330 eksemplarer. Estetisk sett en vakker og stilren utgivelse, hvor roser og blader i duse pastellaktige farger preger både for- og bakside av omslaget og lablene. Her blir vi ikke distrahert av unødvendig informasjon og detaljer. Denne enkle men gjennomførte innpakningen skaper et visst romantisk inntrykk, og farger på en måte opplevelsen av musikken og tekstene i den retningen, slik plateomslag til vinylutgivelser gjerne gjør.

«We are the skies» er en sprek start, med organisk lydbilde, energiske gitarer og en melodi som ikke utypisk for sjangeren er lett oppløftende men samtidig befinner seg under et noe grått skylag. Kan minne om Trondheimsbandet 22 sine mindre spastiske øyeblikk. «A wistful smile» har mye av den samme stemningen, men skrur ned tempoet litt, og ender opp i en mer unison strøm av vellyd. På den enda roligere «Down and out» er fuzzboksene koblet ut og erstattet med glassklare gitartoner, en fin ballade som glir lett gjennom ørene. «Kilig» balanserer mellom rolig melankoli og et mer insisterende refreng. Gitarene tar over staffettpinnen fra refrenget og tar sjarmøretappen i en av de mest umiddelbare låten på denne EP-en. «Liquid dreams» har også en lignende rolig-vers/energisk-refreng oppbygging, men her føles de rolige partiene mer som transportetapper til det ganske smittsomme powerpop-øset som låten ellers byr på. Energien eskalerer ytterligere i «Lavish», som setter punktum på overbevisende og forfriskende vis. Jeg er dessverre ikke nok bevandret innenfor sjangerne Dé Gloom opererer i til at jeg kan sette fingeren på deres mest åpenbare inspirasjonskilder, men at det er en solid debut skriver jeg gjerne under på.

Selv om vinylutgaven er av det enkle slaget uten noe trykket innercover, er det lite å si på den tekniske kvaliteten. Pressingen er strøken og flat, og 12-tommeren ligger i et eget plastforet innercover. Kan bestilles fra Dé Gloom – e-post: flames.666@hotmail.com

Dé Gloom: Tie A Knot On The Rainbow

Dé Gloom: Tie A Knot On The Rainbow