Kategorier
Norske utgivelser

Petter Baarli: You Petter B. Goode LP

Petter Baarli: You Petter B. Goode

Etter 30 år som gitarist og låtskriver i Backstreet Girls var det på tide at Petter Baarli fikk gitt ut et soloalbum. Han har selvfølgelig gjort mye annet også, blant annet vært en sentral samarbeidspartner for Joachim Nielsen gjennom mange år. I Backstreet Girls har han utvilsomt stått for mye av den musikalske regien, men sikkert hatt lyst til å gjøre ting som ikke passet helt inn i den stramme sjangerbegrensingen det bandet alltid har holdt seg til. Et tegn på dette kunne vi kanskje se på deres siste album, Death Before Compromise, hvor de to mest utypiske Backstreet Girls låtene var signert Baarli alene, mens de øvrige var signert Baarli/Müller.

Som forventet har You Petter B. Goode blitt et solid rockalbum, og vi finner mer enn ett vink til Rolling Stones her. «Good Mad (But Not Evil)» holder fint Backstreet boogiedriv mens «Kill You» er en enkel men effektiv mollstemt ballade som minner litt om Rory Gallagher sin låt «Easy Come, Easy Go» fra hans supre album Jinx (1982). Om tittelen «Don’t Point Your Finger [at the Guitar Man]» er en referanse til det britiske pub/blues/r&r-bandet Nine Below Zero skal jeg ikke ha sagt, men dette er i hvert fall også tittelen på LP nummer to fra bandet som gav oss tidenes mest forrykende live-debutalbum med Live at the Marquee i 1980. Om ikke det er en bevisst tribute, så får Status Quo det i «The Best», hvor introen og gitarriffet i starten er en vri på deres klassiker «Whatever You Want». Her får vi en shufflelåt med er en herlig allsang-feststemning som avslutning på albumet. Baarli kan ta en velfortjent juleferie etter å ha levert både en strålende solodebut og et nytt solid Backstreet Girls album i 2014.

Vinylutgaven av You Petter B. Goode kommer ikke bare med et helt annet omslag enn CD/digital utgaven av albumet, innholdet er også ganske ulikt på de to formatene, hele 3 av de 10 låtene er unike for vinylutgaven. En vri som selvfølgelig gjør det aktuelt for mange å skaffe seg begge varianter, siden CD-utgaven inneholder 15 låter, og da 8 du ikke finner på vinylutgaven. LP-en kan bestilles fra Tiger, Big Dipper eller The Garden.

Da gjenstår det bare å ønske god jul, og hva passer vel bedre her enn å fyre opp julestemningen med noen av Backstreet Girls sine julelåter: «Christmas Boogie«, «Rock’N’Roll X-Mess» og «A Merry Jingle (live)«. Deres to juleutgivelser på vinyl er forøvrig flotte saker, men vanskelige å få tak i: «Christmas Boogie» / «A Merry Jingle» (7″, 1987) og Christmas Crusher (EP, 1999).

Petter Baarli: You Petter B. Goode

Petter Baarli: You Petter B. Goode