Kategorier
Norske utgivelser

Aqpop: Fight vs Ride EP

Aqpop: Fight vs Ride

Aqpop sin historie går tilbake til før århundreskiftet, og indiepop-scenen i Trondheim på slutten av 90-tallet, hvor Dipsomaniacs kanskje ble det bandet som gjorde mest ut av det. Aquarium Poppers og Chime Poppers lå i vannskorpa bak, og etter hvert ble de to bandene ett, under det nye navnet Aqpop. Vokalist/gitarist Thor-Jørgen Holm i Aqpop er for øvrig broren til Øyvind Holm fra Dipsomaniacs (senere i Deleted Waveform Gatherings og nå aktuelle Sugarfoot), og at det også er et visst musikalsk slektskap mellom Dipsomaniacs og disse øvrige bandene er vel ikke så veldig overraskende. Øyvind Holm har forøvrig også designet omslaget til denne nye EP-en. Aquarium Poppers/Aqpop gav ut tre utgivelser på 35g Records, labelen som sto bak en av de få norske trippel-LP-ene, den omfangsrike Motorpsycho tributen Selfindulgent Mono-Minds fra 1998.

I Aqpop anno 2014 finner vi i tillegg til Holm, Thomas Ingdal på bass og Andreas Knudsen på trommer. Selv om det har gått 10 år siden debutalbumet Beautifully Smart kom ut, kan vi vel si at Aqpop fortsetter der de slapp. Musikalsk sett er dette snerten popsnekring inspirert av 60-talls pop og psykedelia. Akkordskiftene kommer på løpende bånd i «Fight», dur og moll flagrer forbi hverandre og låten glir avgårde som en lett sommerbris. «Will You Follow?» går litt mer rett på sak med bastant, rytmisk øs og kjappe orgel- og gitarsoloer, føles litt hektisk, men kanskje det skyldes en noe ullen og udynamisk miks/produksjon av trommer og cymbaler. Popballaden «Ride» flørter med latinamerikanske rytmer og farges ytterligere i den retningen av Espen Lauritzen Von Ibenfeldt sitt bidrag på trompet, mens «Secret Life» drar en tanke i countryretning, godt hjulpet av Roar Øien sin steelgitar, han også for øvrig kjent fra Sugarfoot. Selv om Fight vs Ride ikke sprenger psychpop-skalaen, skaper utgivelsen klart forventninger til album nummer to fra Aqpop, som skal være underveis. EP-en er gitt ut på deres egen label, pen pressing på lekker transparent blålig vinyl, og kan bestilles fra Big Dipper.

Aqpop: Fight vs Ride