Kategorier
Lesestoff

Vincebus Eruptum 16

Vincebus Eruptum 16

Italienske Davidew er ute med nytt nummer av Vincebus Eruptum, som alltid en lekker liten fargerik sak i A5-format. 40 sider med intervjuer og omtaler hvor du vil finne mange gode tips om hva som rører seg innen space-stoner-psych med mere. Jeg tør påstå at en gjennomsnittlig nordmann vil kunne skrive bedre engelsk enn det man kan finne eksempler på her, men innhold, engasjement og ikke minst den flotte layouten veier mer enn opp for dette. Av innholdet kan nevnes et intervju med Sula Bassana, gitarist i tyske Electric Moon. Norske Pancromatik (Panorama Records) har i år kommet med nyutgivelser på vinyl av hans album The Night og Brainwash. Bassana har forøvrig sterke meninger om psykedelisk musikk kontra stoner-rock: «They think a delay or a wah-wah makes it psychedelic, but the music is still not. I can’t listen to stoner-rock anymore, it’s so boring.» Ikke alle vil være enige i det, men han har nok et poeng. Terskelen for å bruke et begrep som «psykedelisk» (og det samme gjelder for så vidt også «krautrock») i musikkomtaler kan nok være litt for lav i enkelte sammenhenger, det gjelder sikkert også her på bloggen. Uansett, anbefalt lesestoff for interesserte. Kan bestilles her. Verdt å nevne er også at Vincebus Eruptum nå også selv gir ut vinyl, på labelen VE Recordings, og her er for eksempel de to ganske så limiterte utgivelsene av britiske Sendelica verdt å sjekke ut.

Vincebus Eruptum 16

Vincebus Eruptum 16