Kategorier
Norske utgivelser

Texas/Jerusalem: Thank You Jesus 7"

Texas/Jerusalem: Thank You Jesus

Texas/Jerusalem er et av bandprosjektene hvor Kristopher Schau er involvert, og mens The Dogs er utadvendte og rå-garasje-rockende med bortimot tegneserietekster, er Texas/Jerusalem musikalsk nedtonet med mer reflekterende tekster. Men lystig er det ikke, her veksler det mellom vrede oppover («So you think you know everything about loss, just because your daddy nailed you to a cross?») og mørk selvransakelse («I’m tired of putting gas into a car that I’ve already wrecked»). Musikalsk har «Thank You Jesus» slektskap til både Johnny Cash og The Bad Seeds, og selv om Schau ikke akkurat er verdens beste crooner, så fungerer det bra fordi det høres ektefølt ut. Jeg synes dette er noe av det flotteste han har gjort. Astma Records har passende nok valgt å bruke et av Joe Coleman sine bilder som illustrasjon i YouTube-videoen til låta, men man ser selvfølgelig fint lite av detaljrikdommen her. En fin B-side også, «No Rewards For Us In Death» er enda roligere, og selv om melodien her er litt oppløftende, høres teksten ut til å hente inspirasjon fra Schau sitt bokprosjekt På vegne av venner, om begravelser som tas hånd om av det offentlige, der ingen er til stede under bisettelsen. Kanskje vil både denne utgivelsen og disse låtene svinne hen like ubemerket, men for meg er dette en klar kandidat til årets beste norske singleutgivelse, nydelige låter med en dybde som man slett ikke finner overalt. Utgivelsen ble sluppet i sommer, jeg aner ikke hvor stort opplaget er, men den kan fremdeles bestilles fra Big Dipper.

Texas/Jerusalem: Thank You Jesus