Kategorier
Norske utgivelser

Father of a Thousand Kids: Showgaze LP

Father of a Thousand Kids: Showgaze Så langt jeg vet er dette den andre LP-utgivelsen fra norske Still A Virgin Records, den første var Ocean of Lotion (OOL) sitt album Dive In, som jeg beskrev som «fargesprakende underholdning», ikke minst med hentydning til det flotte omslaget og innpakningen. Father of a Thousand Kids (FOATK) er grunnlagt av Thomas Lønnheim kjent fra «Ralph Myerz and the Jack Herren Band», de fem andre medlemmene har alle fartstid i ulike band, og alle bidrar på låtskriversiden, noe som også gjenspeiles i et svært variert album. Bandet har ett felles medlem med OOL og det hører vi kanskje i «Testarossa», som musikalsk sett ikke ligger så langt unna OOL sin syntetiske kraftpop. Det samme gjelder til en viss grad også «Blue Yonder», som i tillegg hinter litt til Muse. Ellers finner vi Mooving Oos-aktig drivende soulbluesrock-øs («Fixing a Gap»), mollstemte ballader («Tell Your Brother»), ballader med mer trøkk («Weight of the Rain»), sprettent øs («Mountainside») og litt country-inspirasjon («The Blood»). En fin musikalsk miks, et litt sprikende album kanskje, men også forfriskende fritt for nisjetenking. Det rapporteres at bandet er en livlig konsertopplevelse, noe albumet er med på å underbygge. Vinylutgaven er en fin sak med gjennomført designet utbrettsomslag, pen pressing, med CD inkludert, og kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

Father of a Thousand Kids: Showgaze LP

Father of a Thousand Kids: Showgaze LP