Kategorier
Norske utgivelser

-phy: Tree House LP ltd 300

phy: Tree House

Trondheimsbandet -phy har eksistert i 15 år, så Tree House kan vel regnes som et comeback. Albumet ble utgitt i mars i fjor, og nå er endelig vinylutgaven her. Den nye vokalisten Kirsti Huke har jazzbakgrunn, men musikken drar ikke mye i den retningen, her er det drømmeaktig indiepop/rock som gjelder, flytende, småmørkt og lett melankolsk, med gitarer som av og til drar i postrock-retning. Gjennomgående lekkert produsert, rett og slett et vakkert album. Tittellåten kjenner du kanskje igjen fra radioen, der den fikk velfortjent fokus. Stemmen til Huke kan enkelte ganger minne om det Kjersti Bergesen gjorde i Ken-Dang, en fryd for øret. En annen Bergens-referanse som dukker opp er Corvine. Tittellåten «Nova» fra deres ganske oversette EP fra 2000 har noen likhetstrekk med -phy sin musikk. Utgivelsen fra Crispin Glover Records er limitert til 300 eksemplarer, kommer på lekker gul transparent vinyl i to omslagsvarianter, 200 med utstanset front, 100 uten. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet.

phy: Tree House