Kategorier
Norske utgivelser

I Want The Beatles To Play At My Art Center! 2xLP

I Want The Beatles To Play At My Art Center

Henie-Onstad sin label Prisma Records er svært aktiv for tiden, gledelig nok også på vinylsiden. Etter den fine nyutgivelsen av 2xLPen Popofoni, kommer enda en dobbelt-LP. I Want The Beatles To Play At My Art Center! har undertittelen «Music From the Henie Onstad Kunstsenter Archives 1969-2012«, og det må ha vært en utfordrende oppgave for Lars Mørch Finborud å plukke ut hva bidragene som fikk plass på dette albumet, for arkivet er sikkert så omfattende at man kunne gitt ut et slikt album hver måned i lang tid. Som ventet er det mye forskjellig å sette tennene i her. Fra Sigurd Berge sin «Excerpts from Blikk» (1970) med synthesizere som nesten bobler ut av høyttalerne, til «The Space Concerto for Piano and Tape» (1971) av Bjørn Fongaard, som kunne vært musikk til en psykiatrisk thriller. Fra opplesning fra Paal-Helge Haugen til mer boblende synther og rare lyder fra Hal Clark. Fra mer opplesning, eller nesten-synging fra John Cage, via et eksempel på hans preparerte piano fra Magne Hegdal, til støy/ambient-lydkollasjer fra Deathprod. Lasse Marhaug er også representert med et lite kutt fra hans Ear Era produksjon, som artig nok består av lydbiter fra nettopp Henie-Onstad sine arkiver! Jenny Hval, som avslutter ballet, høres ut som hun har med Jandek på gitar på «You Sign Your Name», skeivt, men vakkert.

For rock-interesserte er det også et par godbiter. I 2009 kom 2xLPen Soft Machine: Live At Henie Onstad Art Centre 1971, i et opptak fra 28. februar det året. Nå får vi «Teeth» i et annen utgave, tatt opp kvelden før. Norsk rock er også representert, The Aller Værste med «Dans til musikken» i et bra opptak fra 1980. Dette kuttet er riktignok tidligere gitt ut på samlealbumet Sjokk Rock fra samme år, men det er vel ikke så enkelt å få tak i den LPen i dag. Ellers er innholdet her svært variert. Eksperimentelt, improvisert, kunstmusikk, støy, ambient, spennet er stort, men det meste vil nok kunne favnes av det Tiger kategoriserer som pling-plong i sin katalog.

Det er også verdt å nevne at det parallelt med denne vinylutgivelsen har blitt gitt ut en DVD med samme tittel, men med helt annet innhold, så her kan man trygt kjøpe begge deler. På DVDen får vi blant annet to dokumentarer, Epoke fra 1968 og A Forum Of The Arts fra 1970, pluss en rekke opptak fra konserter og framføringer. Les mer om DVD-utgivelsen på Musikkfranorge.

Pressingen er absolutt lytefri, og dobbelt-LPen kan kjøpes fra Big Dipper, The Garden, Tiger, Platekompaniet, eller direkte fra Henie-Onstad, det samme kan DVDen.

I Want The Beatles To Play At My Art Center