Kategorier
Norske utgivelser

Espen Eriksen Trio: What Took You So Long 2xLP

Espen Eriksen Trio

Mitt forhold til jazz er mye mer begrenset enn jazzrock, og når det gjelder jazzpianister må jeg vel med skam melde at man må lete godt i platesamlingen for å finne noe som helst, svenske Jan Johansson blir nesten alene. Til gjengjeld er jeg svært glad i hans Jazz På Svenska album fra 1963, hvor melankolske folketoner blir ikledd jazzdrakt på en særdeles utsøkt måte. Denne rolige, glidende og svært melodiske måten å improvisere på har også Espen Eriksen, og denne vinylutgivelsen, som samler albumene You Had Me At Goodbye (2010) og What Took You So Long (2012), får min varmeste anbefaling. Trenger du en rolig stund, fungerer denne musikken som balsam for sjelen, og du trenger ingen jazzforkunnskaper for å nyte den. Vil du ha en litt mer spretten musikalsk opplevelse i samme gate, bør du sjekke ut Helge Lien Trio, som også har utgivelser tilgjengelig på supre vinylpressinger fra Ozella Music. Like fin er denne vinylutgivelsen fra Rune Grammofon, upåklagelige pressinger og lydkvalitet, som alltid. Kan bestilles fra Rune Grammofon, Big Dipper eller Platekompaniet.

Espen Eriksen Trio: What Took You So Long + You Had Me At Goodbye