Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

2 ganger Hansson & Karlsson

Hansson & Karlsson: Monument

Hansson & Karlsson: Man At The Moon

Jeg skrev i går om svenske Universal sine nyutgivelser av November, men minst like interessant er to andre album de slapp på årets Record Store Day, to av 60-talls albumene til duoen Hansson & Karlsson. Mens Janne Carlsson senere ble skuespiller og svensk TV-kjendis, fortsatte Bo Hansson med sin musikalske solokarriere, og gav blant annet ut en serie med fine album på 70-tallet, kanskje mest kjent er hans album med musikk inspirert av Lord of the Rings. Men på 60-tallet var det duoen Hansson & Karlsson som gjaldt, og deres progressive jazzmiks av orgel og trommer slo såpass godt an også internasjonalt at de gjerne delte konsertscener med storheter som Jimi Hendrix og Frank Zappa. Den noe begrensede instrumentale besetningen er ikke til hinder for at både Monument (1967) og Man At The Moon (1969) absolutt er verdt en lytt. Jeg har ikke originale utgivelser å sammenligne lydkvaliteten med, men som med November nyutgivelsene, så høres dette helt OK ut. Kvaliteten på omslagene er god, begge med utbrett. Utgivelsene kommer i nummererte opplag på 1000 eksemplarer, og kan bestilles fra Big Dipper eller The Garden.

Hansson & Karlsson: Monument

Hansson & Karlsson: Man At The Moon