Kategorier
Litt av hvert

Universal Norge med stor vinylkampanje

Universal Norge vinylkampanje

Universal Music Norge er klare med det som må være det hittill største slippet av norske nyutgivelser på vinyl. Tidligere i år gav svenske Universal ut på nytt blant annet tre album med November, og to med Hansson & Karlsson, og hvis disse kommende utgivelsene fra Universal Music Norge holder tilsvarende kvalitet, kan vi bare glede oss. Opplagene for de svenske nyutgivelsene var på 1000 eksemplarer, mens de norske er limitert til 500. De svenske var nummererte, vi får håpe at de norske også er det, siden dette gjør utgivelsene hakket mer attraktive for samlere, og det er også ryddigere i forhold til eventuelle senere represser. Her er listen over album som slippes 22. juni:

 • Mods: Revansj
 • Åge Aleksandersen: Lirekassa (med bonus 7″)
 • Vazelina Bilopphøggers: Blå Lys
 • Vazelina Bilopphøggers: Fem Fyrer Med Ved
 • Radka Toneff: It Don’t Come Easy
 • Prudence: Takk Te Dokk
 • Knutsen & Ludvigsen: Fiskepudding! Lakrisbåter!
 • Knutsen & Ludvigsen: Juba Juba
 • The Pussycats: Psst! Psst!
 • The Pussycats: Mrrr… Mrrr…
 • TNT: TNT
 • Raga Rockers: Forbudte Følelser
 • Raga Rockers: Perler For Svin
 • Raga Rockers: Blaff
 • Turbonegro: Ass Cobra
 • Turbonegro: Apocalypse Dudes

Noe for enhver smak her! Verdt å legge merke til er for eksempel at Raga Rockers sitt album fra 1995, Perler For Svin, nå blir tilgjengelig igjen på vinyl. Den originale vinylutgivelsen kom også i 500 eksemplarer og oppnår som regel høye priser på QXL. Smått vanskelig å finne på original vinyl er vel også Prudence og Toneff sine album, og det var også på tide at The Pussycats albumene blir tilgjengelige på vinylformatet igjen. Jeg tviler på om Mods og Vazelina LPene er spesielt vanskeilge å finne på bruktmarkedet til overkommelige priser, men det er uansett et interessant utvalg utgivelser Universal Norge har valgt ut til det som forhåpentligvis ikke blir siste vinylkampanje av denne typen fra deres side.

22.06.12: Det ser ut som om ikke alle utgivelsene har slippdato i dag. Ut fra Platekompaniet sine listinger, ser disse Turbonegro og Mods ut til å være tilgjengelige nå, mens resten har fått utsatte slippdatoer.

Universal Norge vinylkampanje

Universal Norge vinylkampanje