Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

The Kinks i rødt hvitt og blått

Kinks: Face To Face

Kinks: Something Else

Kinks: Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire

Noen av de flotteste utgivelsene på årets Record Store Day var nyutgivelsene av tre album med The Kinks fra Sanctuary Records. Face To Face (1966), Something Else By The Kinks (1967), og Arthur Or the Decline and Fall of the British Empire (1969) kom alle i 2xLP utgaver med henholdsvis mono og stereo versjoner av LPene, på henholdsvis blå, rød og hvit vinyl, remastret fra originale mastertaper av Andrew Sandoval. Ikke noe ekstramateriale altså, da får du heller skaffe deg disse deluxe CD-utgavene av albumene som nylig ble gitt ut. Jeg har ikke noen førsteutgaver av disse albumene, men når jeg sammenlignet lyden med mine 70-talls reissuer, er disse nye minst like gode. Pressingene er strøkne, innpakningen likeså. Albumene kommer med utbrettsomslag og svært lekre inneromslag med mange bilder og mye informasjon. Da blir det lett å anbefale disse tre nye utgivelsene, som vanskelig kan overgås. I følge The Kinks sine hjemmesider er disse utgivelsene limiterte til 500 nummererte eksemplarer, men det gjelder sannsynligvis innen UK. De jeg har er i hvert fall ikke nummerert, men uansett tyder alt på at opplagene er såpass små at det kan lønne seg å ikke vente for lenge. Her hjemme har både Big Dipper eller The Garden fremdeles igjen noen eksemplarer ser det ut til.

The Kinks: Face To Face

The Kinks: Something Else

The Kinks: Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire