Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Talk Talk: The Colour of Spring & Spirit of Eden LPer

Talk Talk: The Colour of Spring

Talk Talk: Spirit of Eden

I fjor kom Ba Da Bing! med nyutgivelse på vinyl av av Talk Talk sitt Laughing Stock album fra 1991, og nå slipper EMI de to foregående albumene, The Colour of Spring (1986) og Spirit of Eden (1988). En sterk periode for bandet, vakre og interessante produksjoner, med dybde under en elegant og sofistikert overflate. I løpet av disse tre albumene beveget de seg fra synthpop til mer atmosfærisk og eksperimentell musikk, men alle ble jevnt over rost opp i skyene av musikkkritikere, og andre musikere slenger fremdeles rundt seg med superlativer om bandet, noe den kommende boken Spirit of Talk Talk sikkert vil vise. Jeg har ikke hørt reissuen av Laughing Stock, men disse to fra EMI er rett og slett førsteklasses, noe også tilbakemeldingene på Hoffman forumet viser. Strøkne pressinger med en lydkvalitet som sannsynligvis også overgår originalutgivelsene, og det skal vel godt gjøres å finne tidligere pressinger som har like lite bakgrunnsstøy fra rillene som disse nye fra EMI. Med begge utgivelsene følger en DVD (ikke DVD-Audio) med albumene i 96khz/24bits lyd samt ekstra låter («It’s Getting Late This Evening» på The Colour of Spring og «John Cope» på Spirit of Eden). Så her kan jeg bare gi mine varmeste anbefalinger!

Talk Talk: The Colour of Spring

Talk Talk: Spirit of Eden