Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Ian Anderson: Thick As A Brick 2 CD+DVD

Ian Anderson: Ian Anderson: Thick As A Brick 2

Prog Magazine #24 March 2012

Jeg forhåndsomtalte denne utgivelsen tidligere, og forsøkte da å ikke skru mine egne forventninger alt for høyt. Det er derfor hyggelig å kunne melde at TAAB2 mer enn innfrir. Musikalsk sett er dette en ren fornøyelse, med Anderson i godt slag, varierte låter og det hele er spenstig arrangert og fremført. Jeg har ikke hatt tid til å sette meg inn i tekstene og fortsettelsen av historien om Gerald Bostock, men det musikalske holder mer enn mål, i hvert fall om man har litt sans for Jethro Tull slik de har fremstått fra 80-tallet og utover. Den originale vinylutgivelsen fra 1972 kom som kjent med et omslag formet som en papiravis, St. Cleve Chronicle, og sannelig har ikke magasinet Prog laget en 2012 utgave av avisen også! (Se bilde av begge utgavene nedenfor.) Den kommer som vedlegg til nr. 24 (March 2012) som har Anderson på omslaget og en lang relatert artikkel i bladet. Steven Wilson (Porcupine Tree) har virkelig skrudd sammen en gromlyd, og er du så heldig at du kan spille av 24-bit stereomiksen som finnes på DVDen her kan du glede deg enda et hakk ekstra, og savnet av en vinylutgave blir litt mindre. Det store spørsmålet blir selvfølgelig om denne senere kommer som dobbel vinyl og utbrettsomslag med ny avis … men CD/DVD-utgaven kan bestilles for eksempel fra Burning Shed, Amazon UK eller Platekompaniet. Prog magazine nr 24 kan du bestille også fra Burning Shed, litt billigere enn å kjøpe det på Narvesen.

Ian Anderson: Thick As A Brick 2 CD/DVD

St. Cleve Chronicle fra 1972 og 2012

Prog magazine issue 24 - March 2012