Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Cleaners From Venus: 4xLP boks

Cleaners From Venus: Box Set

Årets Record Store Day nærmer seg, 21. april braker det løs med et nytt bonanza av limiterte utgivelser. Enkelte utgivelser kan allerede forhåndsbestilles pr. postordre direkte fra lablene, mens andre må man være mer på hugget for å få tak i når dagen kommer. En fin sak som kan bestillles nå er denne 3xLP boksen med Cleaners From Venus, utgitt på labelen Captured Tracks. Ikke hørt om CFV? Ingen grunn til å skamme seg. Vi snakker om et forholdsvis obskurt band med Martin Newell som sentral person, som på 80-tallet gav ut en lang rekke  kassettutgivelser, veldig DIY i alt fra produksjon til distribusjon, men fylt med melodiøs popmusikk av et kaliber som skaffet dem en liten skare av dedikerte fans. Jeg har flere ganger fått varme anbefalinger om å sjekke ut CFV, så når tre av deres tidlige kassettutgivelser nå for første gang blir gitt ut på vinyl, er det en fin anledning til å stifte et nærmere bekjentskap. Inneholder Blow Away Your Troubles (1981 2xLP), On Any Normal Monday (1982 LP) og Midnight Cleaners (1982 LP). Kan forhåndsbestilles direkte fra Captured Tracks, som også sier «vol. 1» om boksen, vi får håpe det betyr at flere utgivelser kommer senere.