Kategorier
Utenlandske utgivelser

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box 7xCD boks ltd 2000

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box

Mitt forhold til Van der Graaf Generator startet ikke før på 90-tallet, lovlig sent, men da blomstret det til gjengjeld for fullt. Sentralt i et av verdens beste progrock-band var vokalist, låtskriver og gitarist Peter Hammill, og når bandet gikk i dvale mot slutten av 70-tallet, fortsatte Hammill på egenhånd, og har siden 1971 gitt ut over 30 soloalbum. I fjor kom 2xCDen Pno Gtr Vox, litt surt for de som kjøpte den at materialet der også er inkludert i denne nye live-boksen, men ellers er dette en utgivelse Hammill-fansen vil kaste seg over, og det ryktes at de 2000 eksemplarene går raskt unna. Som tittelen antyder er dette Hammill alene med enten gitaren eller pianoet. Lyden er OK, synes pianoet har litt slapp klang til tider, men det er jo vokalen og tekstene som er hovedfokus her. Innpakningen er lekker nok, de 7 CDene er fiffig oppdelt i ulike kategorier: «What if I forgot my guitar?«, «What if there were no piano?» «What if I knew this was the last show I would ever do?«, «What if I played only VdGG/VdG songs?«, «What about songs I didn’t play in Japan?«, «What about songs I dropped from the setlists?» og «What about the best alternate versions?» Kan bestilles for eksempel fra Amazon UK eller Platekompaniet, mens Burning Shed for tiden melder at de er utsolgt.

Peter Hammill: Pno Gtr Vox Box