Crispin Glover Records Nytt

Her kan du poste innlegg og tips om nye musikkutgivelser på alle fysiske formater.

Crispin Glover Records Nytt

Innlegg Kjelli » 23 Okt 2017 07:33

Tenkte det var på tide med en smaletråd over Crispin Glover Records. Masse nytt er på vei men den største nyheten er vel at Torgeir har fått stablet sjappa på beina sammen med tiliger bruktvinyl forhandler og Dj Gunnar Øra


http://www.adressa.no/pluss/kultur/2017/10/21/Fyller-hyllene-med-vinyl-15481635.ece

For de som ikke har pluss tilgang (Litt info om LLS utgivelsen)

Men kaffe skal folk få kjøpt seg, lover Torgeir Lund.

Han er kjent som mannen bak Crispin Glover Records, og nå også som driver av Crispin Glover Record Shop som åpner lørdag.

Lund fikk sin «læretid» i platebutikkbransjen gjennom sin tid som driver av Big Dippers trondheimsavdeling i Dronningens gate.

- Jeg lærte mye av å drive platebutikk da, og har store forventninger her. Jeg har registrert at det passerer flere forbi her på en formiddag enn det gjorde ute i Dronningens gate en hel uke, sier Torgeir.

Det er vinyl det går på, og selv om det vil være en del brukte plater, vil sikkert 90 prosent være nye album.
«Likt» av Elton John

Lund ønsker å gjøre butikken til en møteplass. Det er bygd en scene for intimkonserter på lørdager. Han har to gamle flipperspill på plass. Lund postet nylig et bilde av det ene, et klassisk Captain Fantastic-spill, på Instagram, og kan smilende vise frem en «like» fra Captain Fantastics alter ego Elton John.

- Jeg har også inne en søknad for salg av øl, forteller Lund. Allerede selger butikken kaffe og etter hvert sin egen brus som Credo skal lage. Lunds gamle arbeidsgiver er også ellers synlig i lokalet, butikkdisken er gjenbruk fra den opprinnelige Credo-baren.
Nytt kulturmiljø i Olavshallen

Crispin Glovers nærmeste naboer i de fraflyttede butikklokalene i Olavshallen er kontoret til festivalen Trondheim Calling og kontor og visningsrom for Cinemateket. I gangene passerer studenter på vei til eller fra Musikkonservatoriet.

- Det er et inspirerende fellesskap, sier Lund – som også fremhever ledelsen i Olavshallen som ønsker å legge til rette for kulturelt liv og leven i første etasje i det som før het Olavskvartalet.
Releasekonsert med Lars Lillo og mye bassgitar

Lørdag 27. oktober markerer Torgeir Lund og Crispin Glover Records tre nye utgivelser med lanseringskonsert i Olavshallens Lille sal. Det dreier seg om albumet «Bassgitar» med Matthis Kleppen, vinylsingle med Trondheim Bassorkester med de to Motorpsycho-låtene de spilte på åpningen av Motorpsycho-utstillingen på Rockheim, samt den spesielle konstellasjonen Lars Lillo Stenberg, Poing og Lasse Marhaug, som har gjort en improvisasjon rundt «Stakkars Oslo» sammen. Den utgis nå på plate og skal gjentas én gang til på scenen
Utgitt over 100 plater

Crispin Glover Records er et enmannsforetak som har markert seg med kvalitetsmusikk med bred sjangerspredning og grundig påkostede covere. Lund har nylig sendt plate med serienummer 100 til pressing, og har i tillegg noen utgivelser på underlabelen Flux. Det er ikke mange uavhengige plateselskap med base i Trondheim med tilsvarende propduksjon.
Spidergawd er storselgeren

Førsteopplaget er i de fleste tilfeller mellom 300 og 500, men stadig flere presses i flere opplag. Lund selger nå like mange plater utenlands som i Norge. Det aller meste er vinyl, med cd-versjon vedlagt. Men fraktkostnadene gjør det nær sagt umulig med vinyleksport til USA. Derfor går det noen cd-er over Atlanteren. Ikke minst gjelder det for Soups siste album, som allerede er blant selskapets mest suksessrike utgivelser. Men på Crispin Glovers salgstopp ligger fortsatt de fire albumutgivelsene til Spidergawd trygt. Alle fire selger jevnt og trutt.
Kan ikke bli for mange plateselskap

Crispin Glover blir Trondheims desidert største spesialforretning for vinyl, men i sentrum er det to mindre butikker som går bra og som begge også er kombinerte plateselskap; veteranen Aftermath og nykommer All Good Clean Records. Torgeir Lund mener de ikke bør være redd for en ny «storebror»

- Jo flere butikken, jo større interesse. Det optimale ville vært om alle tre hadde vært naboer. Jeg mener det er plass til flere butikker, og ikke minst flere plateselskap. En by på Trondheims størrelse og med et så rikt musikkmiljø, har rom for mange flere plateselskap, sier Torgeir Lund.
Brukerens avatar
Kjelli
 
Innlegg: 90
Registrert: 20 Sep 2012 10:48
Bosted: Trondheim

Re: Crispin Glover Records Nytt

Innlegg VinylKnut » 23 Okt 2017 07:56

Takk for CGR Nytt! Ja, jeg oppdaget dette selv i helga og har lagt til Crispin Glover Record Shop i oversikten over norske vinylbutikker som jeg har på bloggen.
Brukerens avatar
VinylKnut
Site Admin
 
Innlegg: 464
Registrert: 04 Sep 2012 13:52
Bosted: Mo i Rana


Gå til Nye utgivelser

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester

cron