Kategorier
Sett

Uffe Lorenzen: Born To Lose (DVD)

Uffe Lorenzen: Born To Lose DVD Uffe Lorenzen er kanskje mest kjent som frontmannen i danske Baby Woodrose, det er der jeg kjenner ham best fra, et psykedelisk rockband med en lang og solid katalog av utgivelser bak seg. Han har også fartstid i andre danske band som On Trial, Dragontears og Spids Nøgenhat, i tillegg til at han i senere tid har gitt ut tre album som soloartist. Hvis noen skal utropes til skandinavias sjefs-psykedeliker så stiller Lorenzen i en egen klasse. Denne dokumentarfilmen er et jordnært portrett av en artist som ufortrødent har fulgt sine inspirasjonskilder hele veien, både når det gjelder musikalske forbilder og det en genuin psykedelisk livsstil ellers innebærer. Lorenzen trekker i første rekke fram tre artister som har betydd mye for ham: 13th Floor Elevators, Love og Fred Cole/Dead Moon. Ikke så overraskende da at musikken han selv står bak også trekker mot garasjerock-retningen av psykedelia, hvor groove, riff og korte fengende låter dominerer. Et band som Baby Woodrose har gjort mye bra her, mye takket være Lorenzen sine evner som låtskriver og vokalist, i tillegg til at han også er en multi-instrumentalist som sannsynligvis også holder et våkent øye med det meste fram til sluttproduktene. For øvrig er det meste av utgivelser Lorenzen har vært involvert i verdt å sjekke ut, i likhet med denne filmen, som kan anbefales varmt.

Av bonusmaterialet på DVD-en vil jeg spesielt anbefale «plater», hvor Lorenzen inviterer oss inn i sin platesamling. Den er velorganisert, med plastcover på alle omslag, ryddig oppstilt, og inneholder åpenbart veldig mye snadder. Her plukker han ut favoritter og spiller noen snutter fra dem mens han forteller hvorfor de er så bra. Albumene han velger ut er det bare å notere ned. Noen hadde jeg i min samling også, mens andre var mer ukjent. Jeg la også merke til at han hadde boka The Acid Archives av Patrick Lundborg i hylla, som også kan anbefales varmt som en guide til psykedelisk musikk et stykke utenfor allfarvei.

Uffe Lorenzen: Born To Lose DVD