Kategorier
Oppsummert

Bill Haley

Etterutdanning: Leste kapitlet om Bill Haley i 20-binds verket Historien om rock og hørte på noen av hans største hits. Supplerte med å lese Wikipedia-artiklene om Haley og «Rock Around The Clock». Har ikke ambisjoner om å lytte gjennom så mye av hans produksjon, har inntrykk av at det er mye resirkulering og lite variasjon. Hans karriere som jodlende cowboy og western swing på 40-tallet står jeg også over å sette meg inn i. Interessant å oppdage at Haley sin versjon av «Rock the Joint» fra 1952 ligner ganske mye på «Rock around the clock» som kom to år senere, og faktisk så er gitarsoloen identisk i begge (spilt av Danny Cedrone). Men «Rock around the clock» ble ingen stor hit 1954, det ble den først da låten ble brukt i filmen Blackboard Jungle (Vend dem ikke ryggen) året etter. I 1956 kom så filmen Rock around the clock, og startskuddet hadde for alvor gått. Verdt å legge merke til at verset til «Rock around the clock» er sterkt inspirert av Hank Williams sin «Move it on over» fra 1947.

Utvalgte låter: «Rocket 88» (1951), «Rock the joint» (1952), «Crazy man crazy» (1953), «Rock around the clock» (1954), «Shake, Rattle and Roll» (1954), «See You Later, Alligator» (1955).

Wikipedia: Bill Haley – «Rock Around The Clock«