Kategorier
Litt av hvert

Exit QXL?

QXL sitt nettsted har gjennomgått en større omlegging de siste dagene. Mesteparten av tilbakemeldingene fra kundene har så langt vært svært negative, i så stor grad at Nettavisen har omtalt saken («Klagestorm på Facebook mot QXL«). På QXL sin Facebook-side hagler det med kritikk. «Talentløst», «elendig», «bare rot», «tragisk», «ubrukelig» og «håpløst» er noen av beskrivelsene som går igjen, mens svært få er positive.

Mange melder også at de vil slutte å bruke QXL heretter. Siden «nye» QXL ennå ikke er helt på plass, bør man kanskje vente litt før man konkluderer. Kanskje klarer QXL å kombinere et mer grafisk fokusert grensesnitt med økt brukervennlighet? Akkurat nå ser det ikke slik ut, men det gjenstår å se. Tiden vil også vise i hvor stor grad QXL vil forbli en kanal for vinylomsetning etter denne omleggingen. For vinylinteresserte skader det uansett ikke å delta flere steder framover, og da kan det være verdt å nevne Facebook-gruppen «Kjøp og salg av LP & SINGLER & DVD» som allerede har over 5.000 medlemmer. Ellers har GiBud.no vært nevnt som et mulig alternativ, men denne norske tjenesten har jeg ingen erfaringer med. Ser at det nå også har dukket opp en «Vi som vil ha gamle QXL tilbake» gruppe på Facebook. Noe slikt tilbaketog kommer neppe til å skje, men man kan sikkert finne tips her om flere alternative kanaler for salg/kjøp.

Selv om QXL skulle bli «friskmeldt» igjen når omleggingen er fullført, er det imidlertid liten tvil om at måten omleggingen har blitt gjennomført på er svært kritikkverdig. Mange som hadde auksjoner gående fikk ingen beskjed om omleggingen, og etter omleggingen fant få fram til de aktuelle auksjonene, med det resultat at mange auksjoner fikk langt lavere vinnerbud enn man kunne forventet. Dette er mildt sagt elendig kundebehandling, og mange vil nok føle at de har gode grunner til å levere formelle klager til QXL i den forbindelse.