Kategorier
Litt av hvert

Romantic Warriors III: Canterbury Tales (DVD)

Romantic Warriors III: Canterbury Tales Zeitgeist Media i USA er nå ute med tredje del av sin dokumentarserie om progrock, kalt Romantic Warriors – A Progressive Music Saga. Del 1 presenterte 10 nyere band fra verden rundt, mens del 2 hadde fokus på RiO (Rock in Opposition). Sikkert artig å se, men for meg blir den helt ferske del 3 enda mer interessant. Den har fått undertittelen Canterbury Tales, og handler da om den musikalske retningen som fikk navn etter stedet hvor mange av de grunnleggende artistene i sin tid holdt til. Kompetente musikere med sprikende musikksmak og en lekende grunnholdning skapte sammen med noen sentrale kreative talenter grobunn for denne supre miksen av progressiv rock, jazz, psykedelisk pop etc. som etter hvert ble samlet under begrepet Canterbury-scenen. Dokumentaren tar selvfølgelig for seg alle de store navnene: Soft Machine, Caravan, Gong, Hatfield and the North og National Health, i tillegg til Egg, Matching Mole, Gilgamesh, In Cahoots, forløperen Wilde Flowers og noen flere. Sikkert mye interessant mimring, men vi får også se at Canterbury-scenen fortsetter å inspirere mange av dagens progband og musikere. En DVD-utgivelse man bare må få med seg!