Kategorier
Litt av hvert

2014: Året albumet befestet sin stilling

IFPI kan berolige de som frykter at albumet vil i en digital musikkøkonomi. I rapporten Digital Music Report 2014 melder de at «digital album sales remain on an upward curve as consumers still show strong demand for owning the album format«. Videre understrekes det at «with the streaming revenue model, it’s even more important to deliver a solid album and not just a bundle or a single«. Det siste fra svenske Carl Vernersson, under vignetten «Streaming: A sustainable income».

Röyksopp gikk nylig ut og proklamerte at de skal slutte å gi ut album. «Om vi vil omfavne et konsept eller en musikalsk retning, kan vi nå gjøre det i fire låter i stedet for å gjøre det over et helt album«. Et revolusjonerende konsept? Vel, andre vil kanskje kalle det keiserens nye klær, og peke på at dette formatet heter «extended play» (EP), og har hundreårsjublieum om 5 år.

17. november 2014: Spotify melder i Ballade at det er en feilslutning at albumet er dødt, og får støtte av WiMP. Dermed har vi fått bekreftet det Egon Holstad og mange andre musikklyttere visste. Case closed.