Kategorier
Litt av hvert

Verdens første vinylplatemuseum åpnet i Tønsberg

Vinylmuseum Bjørn Helge Jahnsen står bak dette spennende prosjektet, hvor det hver måned skal stilles ut et nytt vinylalbum. Hensikten er å feire vinylformatet ved å fokusere på utvalgte utgivelser gjennom tidene. I tillegg til utstilling av omslag, innercovre og eventuelt andre vedlegg, følger en beskrivelse og selvfølgelig får man også muligheten til å spille av platen, da både platespiller og hodetelefoner er koblet opp. Utvalget vil bestå av både utenlandske og norske utgivelser, og først ute er The Clash: Cut The Crap fra 1985. Akkurat det synes å være et litt pussig valg, siden den (ikke ufortjent) nærmest slaktes i den medfølgende beskrivelsen. Her ville kanskje debutalbumet eller London Calling vært mer naturlige valg, slik at man unngikk å starte feiringen med et slakt? «Cut the Crap er fortiet, og ikke engang nevnt i biografien, derfor har jeg valgt den. Den er så dårlig at den aldri burde vært utgitt, og det forsto de selv etter et par år», forklarer Jahnsen i et intervju i Tønsbergs Blad.

Å kalle dette «verdens første vinylmuseum» kan synes å ta i, men uansett er dette et flott tiltak, og befinner du deg i Tønsberg, bør du ta turen innom The Garden (Øvre Langgate 26), hvor utstillingen befinner seg. Vinylinteresserte bør vel uansett stikke innom der når man først er i byen. For de som ikke har anledning til det, skal innholdet etter hvert også presenteres på et eget nettsted, men foreløpig kan du finne informasjon om Vinylplatemuseet på deres Facebook-side.